Ankara'da KESK, SES, ve Tüm Bel-Sen genel merkezleri ile İstanbul, İzmir, Van, Diyarbakır, Batman, Muş ve Antep'te çok sayıda eve baskın düzenledi. Toplam 9 ilde yapılan operasyonlarda 100'e yakın gözaltı var.

 

SENDİKA GENEL MERKEZLERİNE BASKIN

Ankara polisi, sabahın erken saatlerinde KESK Genel Merkezi, SES Genel Merkezi ve Tüm Bel-Sen Genel Merkezi'ne bastı. "KCK" adı altında yapılan operasyonlar kapsamında Genel merkezlerdeki aramalar sürüyor. Birçok ismin gözaltına alınacağı belirtilirken KESK MYK üyesi ve Kadın Sekreteri Canan Çalağan ise sabah saatlerinde evine yapılan baskının ardından gözaltına alındı.

 

KESK'TEN İLK AÇIKLAMA

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, konfederasyonda yapılan baskının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne yönelik açıkladıkları eylem planı ile ilgili olduğunu söyledi. Tombul, baskınlarda 6 kadın sekreterin gözaltına alındığını belirtti.

 

KESK'in baskınlara karşı, birçok ilde saat 12.30'da kitlesel basın açıklamaları yapacağı kaydedildi.

 

SES VE TÜM BEL-SEN'DE 6 GÖZALTI

SES ve TÜM BEL- SEN'de düzenlenen operasyonlarda ise 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanların evlerinde de arama yapıldığı bildirildi.

 

İSTANBUL'DA YOĞUN GÖZALTI DALGASI

Aynı saatlerde İstanbul'da KCK adı altında BDP'ye yönelik polis ve özel timler çok sayıda eve baskın düzenledi. Bakırköy, Güngören, Şirinevler, Beyoğlu ile çok sayıda ilçede KCK operasyonları gerçekleştirildi. Güngören'de Cihan Can, Şirinevler'de Müjde Aslan, Avcılar'da ise Haşim Timurtaş'ın yapılan ev baskınlarında gözaltına alındığı öğrenilirken, gözaltına alınanların sayısının 10'u aştığı belirtildi.

 

Bakırköy'de ise, BDP ilçe yöneticisi Filiz Yılmaz ile Sevgi Kılıç ve Murat isimli kişilerin evinde arama yapıldığı öğrenildi.

 

İZMİR'DE 10 GÖZALTI

Eş zamanlı operasyonların yapıldığı diğer bir kent ise İzmir. Kentte sabah erken saatlerinde çok sayıda eve baskın düzenlendi. İlk gelen bilgilere göre İzmir'de 10 kişi gözaltına alındı.

 

VAN BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI GÖZALTIAN ALINDI

Van Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, bu sabah saatlerinde Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan'ın evine baskın düzenledi. Evde yapılan aramanın ardından Orhan gözaltına alındı. Orhan, Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, gözaltı gerekçesi konusunda bilgi alınamadı.

 

ERENTEPE BELEDİYE BAŞKANI EVİNE BASKIN

Muş'un Bulanık İlçesine bağlı Erentepe (Liz) Beldesinde, Belediye Başkanı Mehmet Yaşık'ın evine sabah saatlerinde sayıda polis ve jandarma tarafından baskın düzenledi. Baskın sonrası evde başlayan arama sürerken, baskının gerekçesi konusunda bilgi alınamadı.

 

DİYARBAKIR'DA DİHA MUHABİRİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır'da da Dicle Haber Ajansı (DİHA) Diyarbakır Muhabiri İsmet Mikailoğulları'nın Yenişehir Sanayi Mahallesi'ndeki evine sabah erken saatlerde polis tarafından baskın düzenlendi. Çok sayıda polis tarafından düzenlenen baskının ardından evi didik didik arayan polisler, Mikailoğulları'nı gözaltına aldı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Mikailoğulları Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (ANF)