Salı günü, Meclsi Genel Kurulu’nda AKP’nin sunduğu teklif için oylama yapılmış; milletvekili dokunulmazlıklarının ‘geçici’ olarak kaldırılmasını içeren iki maddenin görüşülmesi için 348 evet oyu çıkmıştı. 1’inci turda yapılan dokunulmazlık teklifinin 1’inci maddesinin oylaması da 350, 2’nci maddesi de 357 ‘evet’ oyuyla kabul edilmişti.

Dokunulmazlıkların kaldırılması için ikinci tur oylaması ise bugün yapılacak.

TBMM Genel Kurulu, bugün saat 10.00’da toplanacak. Genel kurulda 2 madde ile teklifin tümünün oylaması yapılacak. Milletvekilleri toplamda 3 gizli oylamaya girecek.

330-367 arasında oy çıkarsa paket Resmi Gazete’de yayımlandıktan 60 gün sonraki pazar günü referanduma sunulacak. 367’nin üzerinde kabul edilirse referandumsuz kabul edilmiş sayılacak.

PARTİLERDE SON DURUM

Habertürk’ten Saliha Çolak’ın aktardığına göre; AKP, görüşmesiz oylama yapılacak oturumları TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yönetmesini kararlaştırdı. Böylece oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’ın bu kez oy kullanması sağlanacak.

AKP 316 oyla genel kurulda bulunacak. MHP’nin firesiz “Evet”, HDP’nin firesiz “Hayır” oyu kullanması bekleniyor. CHP ise düzenlemeye karşı çıkan milletvekillerinin “Hayır” oyunda direnmesi nedeniyle zorlanıyor. CHP’de, paket referanduma giderse partinin siyaseten zorlanacağı görüşü hakim.