Suruç’ta SGDF’li gençlere yönelik bombalı saldırıya ilişkin DTK’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki siyasi parti ve kurumlarla 4 saat süren olağanüstü toplantısı sonrası yapılan açıklamada, bugün saat 08.00’den itibaren bölgede bir günlük ulusal yas ilan etme ve her akşam eylem yapma kararı alındığı belirtildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Kobani’deki inşa çalışmalarına katılmak üzere Suruç’a gelen SGDF’li gençlere yönelik bombalı saldırıya ilişkin, DTK öncülüğünde tüm kurum, oluşum ve siyasi parti temsilcileri ile DTK’de olağanüstü toplandı.

4 saati aşkın süren toplantıya Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), 78’ler Derneği, Barış Anneleri Meclisi, Azadi Hareketi, Özgürlük ve Sosyalizm Partisi, DBP, HDP, belediye eşbaşkanlarının yanı sıra birçok STK ve siyasi parti temsilcisi katıldı.

Yapılan toplantı sonrası kısa bir konuşma yapan DTK Eşbaşkanlık Divanı Üyesi Hilmi Aydoğdu, Suruç’ta yapılan saldırıya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.

Toplantıda alınan karar ile yarın saat 08.00’den itibaren bir günlük ulusal yas ilan etme kararı aldıklarını belirten Aydoğdu, ” Yasımızı kurumlarımıza, iş yerlerimize, evlerimize siyah bayraklar asarak tavrımızı, duruşumuzu herkese göstermeye ve yaşadığımız acıyı bu temelde hayata geçirmeyi istiyoruz”çağrısı yaptı.

Aydoğdu saat 20.00’de ışık açma ve gürültü eylemi yapılacağını da duyurdu. (DİHA)