Türkiye, 7 Haziran sonrası özellikle Doğu ve Güneydoğu'da hergün artan çatışma ortamının ardından 1 Kasım seçimine girerken, Doğu ve Güneydoğu illerinde oy kullanma işlemi sırasında polis ve özel harekat birimlerinin sokaklarda boy göstermesi dikkat çekti.

Birçok ilçede HDP’li müşahitler darp edilerek sandıktan uzaklaştırıldı. Eyyübiye ilçesine bağlı Uluköy Mahallesi’nde açıktan oy kullanımına izin vermeyen sandık başkanı AKP'liler tarafından linç edildi. Ceylanpınar HDP İlçe Başkanı darp edilerek hastaneye kaldırıldı. Farklı yerlerde çıkan olaylarda 6 kişi yaralandı.

Şanlıurfa’da oy kullanımı sırasında birçok mahallede olay çıktı. Ceylanpınar HDP İlçe Başkanı Mehmet Ali Aslan, AKP'lilerin saldırısına uğradığını ileri sürdü. Aydoğdu köyünde yaşanan olayda HDP’li başkan yaralandı. HDP’li Başkan Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Olayda bazı araçlar da zarar gördü.

Yukarıkarataş Mahallesi’nde İsmail Güntekin isimli HDP müşahidi darp edilerek sandıktan uzaklaştırıldı. Yeşillik Mahallesinde ise yine HDP müşahidi Mahmut Sancar ve Ali Ulutürker saldırıya uğradı. Yolbilen Mahallesi’nde ise Vedat Erdemci isimli HDP müşahidi darp edilerek sandıktan uzaklaştırıldı. Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Şırnak’taki seçim noktalarında polisler üst araması yaparak seçmenlerin girişine izin verirken, benzer bir durum da Diyarbakır’da yaşanıyor.