Ankara’daki bombalı saldırıyı gerçekleştirenin ismi hükümet yetkililerince açıklanan Salih Necar değil TAK'ın açıkladığı gibi Abdulbaki Sömer olduğu DNA sonuçlarıyla kesinleşti.

Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) haberine göre gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan ve DNA örneği veren Abdulbaki Sömer'in babası Musa Sömer'den alınan DNA örnekleriyle yapılan eşleşmeden sonra saldırının Abdulbaki Sömer tarafından yapıldığı ortaya çıktı.

SALDIRIYI SALİH NECAR YAPMAMIŞ

Ankara’daki bombalı saldırı sonrası hükümet yetkileri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Saldırıyı YPG yaptı, saldırıyı yapan kişi de Salih Necar isimli Rojavalıdır" açıklamaları yapmıştı. Ancak TAK saldırıyı 3 gün sonra üstlenmiş ve saldırının Abdulbaki Sömer tarafından gerçekleştirildiğini açıklamıştı.

AĞABEY SÖMER: BİZE RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI

Abdulbaki Sömer'in ağabeyi Nuri Sömer Çağdaş Ses'e yaptığı açıklamada kendilerine resmi bir açıklama yapılmadığını belirterek taziye kurulmasıyla ilgili "Örgüt'ün açıkladığı kimlik bilgileri ve fotoğraf kardeşime aittir, bu yüzden taziye çadırı kurduk. Taziye'ye Van halkından yoğun ilgi var, biz ailesi olarak cenaze töreni de düzenlemek istiyoruz" şeklinde konuştu.