Diyarbakır BDP İl Örgütü tarafından düzenlenen “Öcalan’a Özgürlük, Kürtlere statü” yürüyüşüne on binlerce kişi katıldı.

BDP İl binası önünde başlayan yürüyüş, kısa bir süre sonra polislerin barikatıyla engellenmeye çalışılsa da, kitlenin yürüyüşe devam etme kararlılığı ardından barikat kaldırıldı. Eylemciler polisleri alkış ve zılgıtlarla protesto etti.

DTK binası önüne kadar planlanan yürüyüş, kalabalık alana sığmadığı için Koşuyolu Parkı yanında son buldu.

ZÜMRÜT: BUGÜN PAKETTEN TOMA VE POLİS ÇIKTI

Yürüyüş ardından konuşma yapan BDP İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, bugün açıklanan paketin boş olduğunu belirterek, “Devletin 90 yıllık politikası aynı şekilde devam ediyor. Bu kirli politikaları Kürtler daha önce olduğu gibi bugün de kabul etmeyecek ve boşa çıkaracaktır. Bugün paketten TOMA ve polis çıktı” dedi.

Zümrüt, "Kürtler, Önderliği özgürleşinceye ve statü kazanıncaya kadar alanlarda olacak" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

AYNA: TANIDIĞINIZ TEK PAKETİN NE OLDUĞUNU BU YÜRÜYÜŞ GÖSTERDİ

BDP Milletvekili Emine Ayna ise, halkın bugünkü yürüyüşüyle bir tek mesaj verdiğine dikkat çekerek “Siz bu yürüyüş ve iradeyle tanıdığınız ve tanıyacağınız tek paketin Kürdistan’a statü ve Sayın Öcalan’a özgürlük olduğunu gösterdiniz” dedi.

Silahlar susacaksa ve savaş bitecekse bunun da tek yolunun Öcalan’ın özgürlüğünden geçtiğini belirtti.

BEŞTAŞ: KÜRTLERİN HAKLARINI TANIMAYANI BİZ DE TANIMAYIZ

BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş da, Ankara’nın demokrasi adına Diyarbakır'daki tabloyu görmesini istedi.

Beştaş çevreyi ablukaya alan polis ve onlarca zırhlı aracı göstererek, "İşte bunlara rağmen, Amed halkı verdiği irade mücadelesiyle özgürlük yürüyüşünü yaptı. Sizin içi boş olan paket mi bizi engelleyecek" dedi.

Halkın 2013 Newroz’unda PKK lideri Abdullah Öcalan’ın açıklamasını sahiplendiğini hatırlatan Beştaş, “Bugün açıklanan pakette Kürtlerin taleplerinin hiçbiri yok. Kürtlerin haklarını tanımayanı biz de tanımayız” dedi. (ANF)