Diyarbakır Sur İlçesi Dürümlü Mahallesi'nde şiddetli bir patlama meydana geldi. Habertürk’ün haberine göre ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

Patlama iddiaya göre şöyle gelişti: Bir grup PKK'li, kamyonetle Yenişehir ilçesi sınırları içinde kalan Tanışık Mahallesinde Yakar ve Yaman ailelerini henüz bilinmeyen nedenle uzun namlulu silahlarla tehdit etti.

Tehdit sonrası mahalleli uzun namlulu silahlı PKK'lilerin içinde bulunduğu kamyoneti takibe aldı. PKK'liler takip edildiklerini anlayınca kamyoneti Sur ilçesi Dürümlü mahallesi girişinde yol ortasına bırakıp kaçtı. Kendilerini takip eden pikap yaklaştığı sırada da patlayıcı yüklü olan kamyoneti infilak ettirdi. İlk belirlemelere göre; patlamada, PKK'lileri takip eden pikapta bulunan 4 kişi öldü, 20 kişi de yaralandı. Ayrıca patlama nedeniyle yol ve çevresinde 30 metre çapında, 5 metre derinliğinde çukur oluştu.

Diyarbakır kent merkezinden de duyulan patlama nedeniyle Dürümlü mahallesinde çok sayıda ev yıkıldı. Mahallede cam kırıkları nedeniyle yaralananlar olduğu belirtildi. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Diyarbakır'daki hastanelere kaldırılıp tedaviye alındı.






Olay yerinden ilk  görüntüler: