Diyarbakır’da olaylara karışan 500’den fazla çocuğun ailesine Kabahatler Kanunu’na göre para cezası verildi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde gazetecilerle bir araya gelen Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy Diyarbakır’da suça karışan 500’den fazla çocuğun ailesine Kabahatler Kanunu’na göre idari para cezası uygulandığını söyledi.

Aksoy, 2 Ekim’den sonra Valilik olarak çocukların korunması ve kamu eserlerin sağlanması bakımından bir Valilik emri yayınladıklarını söyledi. Temel amaçlarının çocukların korunması ve sağlıklı birey olarak yetişmelerini katkı sunmak olduğunu belirten Aksoy şunları söyledi:

‘AMAÇ SOKAKLARDAN UZAK TUTMAK’

Çocukların bu tür yerlerde kullanılması doğru değil. En temel insan hakları ilkelerine aykırıdır. Çocukların yeri okullar ve ailelerinin yanıdır. Sokaklar risklidir, tehlikelidir. Bu anlamda çocuklarımızın sokaklardan uzak tutulması öncelikli hedefimizdir. Bunu sağlayabilmek adına ailelere görev düşüyor.

Geçtiğimiz günlerde kamuoyunda tartışılan ve faklı noktalarda yorumlar yapılan bir husus oldu. Her okulumuzda ve her ilçemizde rehber öğretmenlerimiz var. Rehber öğretmenlerimiz bu çocuklarla daha yakından ilgilenmeleri aileleriyle diyalog kurmaları ve çocukların suça sürüklenmelerini önünün kesilmesi amacıyla çalışmalar yapılmıştır.

Bunlara zaman zaman farklı adlar vermek suretiyle fişlenme dendi başka bir şey söyledi, bu yönüyle bir takım değerlendirmeler ve tespitler yapıldı. Amacımız çocukları topluma ve okula kazandırmasıdır.

Buna faklı anlamalar da yüklenmesine de kabul edilebilir değildir. İki yüze yakın teröre bulaşan çocuk var. Sayı her geçen gün değişiyor. Para cezası işlemi 500 yüz kişiyi geçmiştir.

Kaynak: İMC