Sur Belediyesi ilçede bulunan farklı inanç gruplarındaki din adamları ile bir araya geldi. Yapılan toplantıda konuşan Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Sur'da Kırıklar Meclisi'ni oluşturacaklarını söyledi.

Sur Belediyesi'nin farklı inanç gruplarını bir araya getirdiği toplantı Belediye meclis salonunda yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, BDP Sur ilçe yöneticileri, Diyarbakır Din Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zahit Çiftkuran, Meryem Ana Kilisesi papazı Süryani Yusuf Akbulut, Ezidi cemaatini temsilen Yılmaz Demiray, Türkmen Alevi dedesi Hasan Baykut, Dives, Diyanet -Sen, Din- Birsen, Zehra-Der ile kentin farklı cemaat önderleri, imamlar ve seydalar katıldı.

Farklı inanç temsilcilerini ve din adamlarını dinleyen Demirbaş, onların dilek ve görüşlerinin kendileri için rehber olduğunu söyledi. 8 yıllık çalışma süresi içinde sık sık farklı inanç grupları ile biraraya geldiklerini belirten Demirbaş, "Kültürler Sokağı projesi ile camiye, kiliselere, cem evlerine her türlü katkıyı sunuyoruz. Aynı sokakta nasıl farklı inançlar bir arada yaşıyorsa, demek ki biz insanlar da bir arada yaşayabiliriz. Çünkü hepimizi yaratan bir Allah var. Yüce Allah bizleri farklığımızla yaratmıştır. Allah isteseydi hepimizi tek yaratabilirdi. Dolayısıyla bu farklılığın bir arada yasaması Allah'ın bir emridir. Bizde bu ilahi emri esas alan bir yaklaşım içindeyiz. Bunun için çalışmalar yaptık" şeklinde konuştu.

Bugüne kadar farklılık yaratarak inanç gruplarını birbirinden uzaklaştırmaya çalışanlara inat yakınlaşacaklarını belirten Demirbaş, "Bildiğiniz gibi eskiden Diyarbakır'da daha önce Kırklar Meclisi varmış. Bu meclis toplumun sorunları tartışıp, çözüm için çalışma yürütüyorlardı. Bizde Sur'da Kırklar Meclisi'ni oluşturacağız. Danışma kurulu niteliğindeki bu mecliste Diyarbakır bahçesinin tüm çiçekleri olan Türk, Kürt, Sünni, Alevi, Müslüman, Hıristiyan, Tarikat, Cemaat, Keldani, Süryani, Ezidi hep birlikte çalışacağız. Bu meclis hatalarımız varsa hatalarımızı söyleyerek bizleri doğruyu bulmaya yönlendirecektir. Biz yönetici olarak, toplum olarak alemlere, bilge insanlara çok borçluyuz. Eğer buradaysak alimlerin sayesindedir. Onlara karşı borcumuzu ödemeye çalışacağız" dedi. (anf)