Diyarbakır'da bir grup doğasever, bisiklet pedallarını Dicle Nehri üzerinde yapılmak istenen HES ve barajlara karşı "HES êdî bes" sloganıyla çevirdi.

Diyarbakır'da, Mezopotamya Ekoloji Hareketi ve Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri öncülüğünde Dicle Nehri üzerindeki yapılmak istenen HES ve barajlara dikkat çekmek amacıyla "HES êdî bes" sloganıyla iki gün sürecek bisiklet turu başladı.

Onlarca kişinin katıldığı bisiklet turunda nehir üzerinde yapılmak istenen 3 HES'in kapsayacağı yerleşim yerlerinden geçerek, burada yaşayan yurttaşlarla HES'in yarattığı tahribatlar üzerine tartışmalara yürütecekler. Yenişehir ilçesine bağlı Hantepe köyünden başlayan bisiklet turunun ilk günkü güzergahı sırasıyla Tanışık, Eser ve Güvercinlik köyleri olacak.

Akşam saatlerinde On Gözlü Köprü'ye ulaşacak olan doğaseverler, geceyi burada konaklayarak geçirecek. Geçtikleri bölgelerde çevre kirliliğine de dikkat çekecek olan doğaseverler, On Gözlü Köprü'de çevre temizliği de yapacak. Turun ikinci günü ise konaklama alanından başlayarak Bağıvar, Çarıklı ve Yuvacık köyleri güzergahıyla devam edip son Başaklı köyünde son bulacak.  (DİHA)