Diyarbakır'da, cezaevlerinde siyasi tutuklular tarafından başlatılan ve 62'inci günü geride bırakan açlık grevlerindeki taleplere karşı somut adımların atılmamasını protesto eden eylemci grup "Hayatları karartmayın, ölümlere hayır" sloganıyla tencere ve tavalarla sokağa çıkarak protesto gösterisinde bulundu. Eylemci kitleye polis gaz bombaları ile müdahale etti.

Diyarbakır'da halk, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Hükümeti'nin devam eden açlık grevleriyle ilgili herhangi bir adım atmamasını protesto etmek amacıyla bir saat ışıklarını kapattı.

Bağlar, Sur, Kayapınar, Dicle Kent ve Yenişehir gibi Diyarbakır'ın bir çok semtinde ışıklar kapatılırken, yüzlerce kişi ise tencere ve tavalara vurarak hükümetin açlık grevlerine duyarsızlığını protesto etti. Tencere ve tavalarla sokağa çıkan eylemcilere ise polis, gaz bombaları ile müdahale etti. Zırhlı araçlar içinden atılan gaz bombalarına kitle de taşlarla karşılık verdi.

Mevlana Halit Mahallesi, Ofis gibi bir çok semt ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Daimi Meclis üyeleri, BDP Eş Genel Başkanları ve BDP'li vekillerin açlık grevlerini sürdürdüğü DTK binası polis tarafından ablukaya alındı.Polisin, Ofis semtine çıkan tüm ara sokakları tuttuğu öğrenildi.  

DTK binası önünde basın mensuplarını gören bazı çevik kuvvet polislerinin "Rahat çalışamayacağız" ifadesini kullandığı da iddia edildi. (anf)