Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde polis servisine yönelik bombalı saldırıyla bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişi emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edildi. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, Savcılıkta ifadeleri alınan F.K., Ç.İ., V.K. ve N.K., isimli 4 kişi hakkında "örgüt üyeliği" iddiasıyla, Z.Ö., S.K. ve E.K., isimli 3 kişi hakkında "Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma", "Tasarlayarak Öldürme" iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle F.Ş. ve A.A., isimli 2 kişi hakkında ise iddiasıyla "adli kontrol şartı" ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildiği bildirildi. 

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde ifadeleri alınan A.A. ve F.Ş. isimli 2 kişi serbest bırakılırken, N.K., F.K., Ç.İ., "örgüt üyeliği" iddiasıyla "adli kontol" şartıyla serbest bırakılırken, S.K. ve Z.Ö. hakkında "Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma", "Tasarlayarak Öldürme" iddiasıyla Ç.İ. ve V.K. hakkında ise "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanmalarına karar verildi. 

Başsavcılık, 3 kişinin Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ise devam ettiğini belirtti.

(Kaynak: DİHA)