Diyarbakır’ın Silvan, Kulp ve Hazro ilçelerine bağlı 13 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Valilik tarafından yapılan ilk yazılı açıkmada, Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı İslamköy, Dolun, Narlıca, Yaylak ve Ağaçkorur köylerinde 8 Ağustos 2016 (bugün) saat 17.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.

Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Kulp İlçesi kuzeyi dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütümensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tespit etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir.

“Ağaçkorur köylerinde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 8 Ağustos 2016 Pazartesi günü saat 17.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır.”

İKİNCİ AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan ikinci açıklamada ise Silvan ve Hazro ilçelerine bağlı 8 köyde PKK’ye yönelik operasyon düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, operasyonun icra edildiği bölgelerde 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca;

* Silvan ilçesine bağlı Keklikdere, Görentepe, Üçbasamak, Onbaşılar, Boyunlu, Kayadere ve Taşpınar köyleri,

* Hazro‘ya bağlı Ülgen köyünde saat 17.00’den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

Söz konusu yasağın bitim süresinin ayrıca duyurulacağı açıklandı.