Dün Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde polis servis aracına aracına yapılan bombalı saldırıyla ilgili PKK bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, Diyarbakır Valiliği'nin saldırıda 3 kişinin öldüğü, 42 kişinin de yaralandığı yönünde verdiği bilgi yalanlanırken, düzenlenen saldırı "sabotaj eylemi" olarak nitelendirildi ve "Yapılan eylemde araç kullanılamaz hale gelirken; 9 polis öldürülmüş 15 polis de yaralanmıştır" denildi.

Açıklamada, saldırıda gözaltındaki 3 sivilin öldüğü yönündeki haberlerle ilgili olarak da "Medyada çıkan sivil kayıp haberleri henüz tarafımızca netleştirilememiştir" denildi.

NE OLDU?

Dün Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde polis servisine yönelik bombalı saldırı düzenlenmişti.

Valilik, saldırıda 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 42 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Valilik açıklamasında, saldırının düzenlendiği polis servis aracının içerisinde 9 polisin yanı sıra, PKK üyeliği iddiasıyla gözaltında olan 7 kişinin bulunduğu aktarılmış ve ölen 3 kişinin de gözaltında bulunanlar olduğu belirtilmişti.

Öte yandan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bismil Belediyesi Meclis Üyesi Hadi Çelik, DİHA'ya verdiği bilgide, patlamada yaşamını yitirenlerin DBP Belediye Meclis Üyeleri olduğunu söylemiş ve yaşamını yitirenlerin isimlerinin de Tufan Tunç, Zafer Koluman ve Mehmet Argul olduğunu açıklamıştı.