Diyarbakır'da, geçen pazartesi günü düzenlenen IŞİD operasyonunda öldürülen 7 örgüt üyesinden kimliği belirlenen Veysel Argunağa'nın, örgüte, yaşadığı Almanya'nın Bremen kentinden katıldığı ortaya çıktı.

Argunağa sosyal medya hesabından kendisinin IŞİD'e katılmasına tepki gösteren, anne ve babasının durumuna üzüldüğünü söyleyen yakınlarının yorumlarına karşı, "Anne babaya bakacak kimse varken anne babanın sözüne bakılmaz. Şeriatta hüküm böyledir" yanıtını verdiği ortaya çıktı.

Operasyonda gözaltına alınan 15 kişi arasında bulunan IŞİD'in Diyarbakır sorumlusu olduğu belirtilen N.T. ise, Diyarbakır'da Takva Eğitim ve Okuma Salonu sözcüsü olarak 2014 yılında iki ayrı basın toplantısı düzenleyerek, emniyetin içlerine ajan sızdırdığını ve okuma salonlarına dinleme cihazları koyduğunu iddia etmişti.

‘YAKINDA HEPSİNİN KAFASINI KESECEĞİZ’

Merkez Kayapınar ilçesinde 2 polisin hayatınıkaybettiği IŞİD'in hücre evlerine düzenlenen operasyonda öldürülen 7 kişi ve gözaltına alınan 15 şüpheliyle ilgili soruşturma sürdürülürken, öldürülenlerden kimliği tespit edilen Bingöl nüfusuna kayıtlı Veysel Argunağa'nın yaşadığı Almanya'nın Bremen kentinden IŞİD'e katıldığı anlaşıldı.

Facebook hesabında IŞİD ile ilgili paylaşımlarda bulunan Veysel Argunağa bir paylaşımında, "Cihan abla, yakında hepsinin kafasını keseceğiz, o kansızların RABBI kim ne için savaşıyorlar toprak için mi, hepsini cehenneme göndereceğiz inşallah. Uyanın artık ALLAH azze ve celle diyor ki, eğer mümin iseniz yalnız benden korkun, dinsizlerden değil" diye yorum yaptı.

DİYARBAKIR SORUMLUSU N.T., İKİ KEZ BASIN TOPLANTISI YAPMIŞ

Diyarbakır'daki operasyonunda sağ olarak yakalanan ve IŞİD'in Diyarbakır sorumlusu olduğu iddia edilen N.T.'nin ise, Takva Eğitim ve Okuma Salonu sözcüsü olarak 2013 ve 2014 yıllarında basın toplantısı düzenlediği ve emniyetin içlerine ajan sızdırdığını ve okuma salonlarına dinleme cihazları koyduğunu iddia ettiği ortaya çıktı.

N.T., 22 Kasım'da Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti bahçesinde yapılan basın toplantısında, şöyle demişti:

"Bu ajanlar üzerinden her iki tarafa da molotof, ses bombası, el yapımı bombalar yine polis tarafından devletin imkanları kullanılarak hazırlatıldı ve iki tarafa da verildi. Burada İslami kesim ile PKK karşı karşıya getirilmek istendi." Gözaltındaki N.T.'nin 27 Şubat 2014 tarihte ise Takva Eğitim ve Okuma Salonu'nda yaptıkları basın toplantısında, okuma salonlarına polisin dinleme cihazlarını koyduğunu iddia etmiş ve dinleme cihazı olduklarını belirttikleri bazı cihazları basın mensuplarına göstermişti. (Radikal)