Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nde Paskalya Bayramı düzenlenen ayinle kutlandı.

Hıristiyan alemi tarafından kutlanan dini bayramlardan biri olan Paskalya Bayramı, Diyarbakır'da Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nde düzenlenen ayinle kutlandı. Kutlamaya, Avrupa, Ermenistan, Kürdistan ve Türkiye'nin birçok kentinden çok sayıda Hıristiyan katıldı. Ayin için yurttaşlar, sabahın erken saatlerinde kilisede bir araya gelirken, kilise çanının çalınması ile birlikte ayin başladı. Paskalya Bayramı vesilesiyle kilisede yapılan Surp Badarak ayinini Türkiye Ermenileri Patrikliği ruhanilerinden Peder Zohrab Civanyan sundu. Diran Nergiz ve Artaki Çokşen ve Mardin'den Yuhannes Uğurgel tarafından ilahiler seslendirilen ayinde, DTK Eş Başkanlık Divanı üyeleri, DTK İnanç ve Halklar Komisyonu, DBP'li ilçe belediye eş başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri de yer aldı.

Ayine katılan yurttaşlar mum yakarak, dualar etti. Ardından Kitabı Mukaddes'ten bölümler okundu.

Kutlama, çörek ve boyalı yumurta dağıtımı ile son buldu.

DTK'DAN KUTLAMA MESAJI

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Paskalya Bayramı'na dair yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Binlerce yıldır bütün dinlere, inançlara ve kültürlere beşiklik etmiş kadim Mezopotamya toprakları halklar ve inançlar arası kardeşliğin ve hoşgörünün de ana vatanı olmuştur" denildi.

Açıklamada, Mezopotamya topraklarının, yeniden filizlenen, yeşeren ve tohum vermeye başlayan; halklar, inançlar ve kültürler arası birlikte yaşam felsefesinin bütün inançların bir arada, kardeşçe ve birlikte yaşamalarının da en temel güvencesi olduğuna vurgu yapıldı.

Açıklamanın devamında, "Bugün bütün Hıristiyan aleminin büyük bir coşku ile kutladığı Paskalya Bayramının Halklar ve İnançlar arasında kardeşliği ve birlikteliği geliştirip pekiştireceği inancıyla bütün Hıristiyan aleminin Paskalya bayramını en içten duygularla kutluyoruz" ifadelerine yer verildi. (Özgür Gündem)