Diyarbakır'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe binalarına gece saat 23.40 sıralarında polis tarafından baskın düzenlendi.

DİHA'nın haberine göre; Bağlar ilçesinde bulunan her iki partinin il binalarını zırhlı araçlarla ablukaya alan polisler, binalarda arama yaptı. Polis, parti binalarına çıkan yolları da kapatarak yurttaşların geçişlerini engelledi.

HDP il binasında yapılan aramaya HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknaz Uca ve parti yöneticileri refakat ederken, parti üyelerinin aramaya refakat etmesine izin verilmedi.

Yapılan baskınların gerekçesi ise öğrenilemedi.

4 MERKEZ İLÇE BİNASINA DA BASKIN

İl binalarının yanı sıra, kentin ilçelerinde de parti binalarına polis tarafından baskın düzenlendi.

Kentte dün sabah saatlerinde HDP, DBP il, ilçe eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi düzenlenen polis operasyonuyla gözaltına alınmıştı.

UCA: ARAMA SİYASİ BİR KARAR

İleri'ye konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca şunları söyledi: "Şu anda HDP ve BDP Diyarbakır il binalarını arama yetkileri var sabah 7'ye kadar. Şu anda Yeni Şehir ve Bismil ilçelerinde de arama sürüyor. HDP ve DBP il merkezlerimizde de sürüyor. Dünkü gözaltılara ilişkin evleri de arama hakları var. Şu anda ben İmam Taşçıer, Ziya Pir ve Altan Tan binadayız. Arama siyasi bir karar. Dün Diyarbakır, bugün Van, Hakkari ve Şemdinli'de gözaltına alınanların il ve ilçe başkanları olması tesadüf değil.