Aralarında Ergani Belediye Eş Başkanı Aygün Taşkın, Belediye meclis üyeleri Sabiha Alçiçek, Hasip Demirtekin, DBP İlçe Eş Başkanı Şehmus Doku, ESP Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Karakaya’nın da olduğu 9 kişi "örgüt propagandası" ve "öz yönetim ilanı için zemin hazırlamak" iddiasıyla tutuklandı.

DİHA’nın haberine göre; Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 2 gün önce jandarma ve emniyetin ortak operasyonu sonucu gözaltına alınan ve aralarında Ergani Belediye Eş Başkanı Aygün Taşkın, Belediye meclis üyeleri Sabiha Alçiçek, Hasip Demirtekin, DBP İlçe Eş Başkanı Şehmus Doku, ESP Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Karakaya ile Ali Oyan, Kudisi Kaya, M. Nedim Erkul, Cemil Yasin adlı yurttaşlar Jandarma Komutanlığı'nda alınan ifadelerinin ardından Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edildi. 

Adliyeye sevk edilen yurttaşlar çıkarıldıkları savcılık tarafından "örgüt propagandası" ve "öz yönetim ilanına zemin hazırlamak" gerekçesiyle tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 

Ergani Sulh ceza Hakimliğinde ifadeleri alınanlardan 9 kişi aynı gerekçeyle tutuklandı. Tutuklananlar Diyarbakır D ve E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldükleri belirtildi.