Diyarbakır Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesindeki hafriyat alanı yakınında bulunan mezarlık duvarının altına yerleştirilen patlayıcı, devriye gezen polis aracının geçişi sırasında, 16.30 sularında patlatıldı.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi gönderildi.

Patlamada 3 polisin hayatını kaybettiği bildirildi. Daha sonra yaralı polislerden birinin daha hayatını kaybettiği bildirildi.

Saldırıda hayatını kaybeden polis sayısı 4'e yükseldi.

Hayatını kaybeden polislerin isimleri şöyle: Mahmut Ava, Şenali Ocak, Ali Sevim ve Kadir Miraç Özcan olduğu

DİYARBAKIR VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Patlamayla ilgili Diyarbakır Valiliği bir açıklama yaptı.

Valiliğin açıklaması şöyle:

"İlimiz Dicle Üniversitesi içerisinde bulunan hafriyat döküm alanında görevli çevik kuvvet polisimizi taşıyan zırhlı aracın geçişi esnasında bölgede bulunan Sadi Mezarlığı duvarının olduğu bölgeye önceden tuzaklanmış patlayıcı madde infilak ettirilmek suretiyle bombalı saldırı düzenlenmiştir.

Meydana gelen saldırıda ilk belirlemelere göre 3 polis memurumuz şehit olmuş 2’si ağır olmak üzere 3 polis memurumuz yaralanmıştır. Şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz. Yaralı polislerimize ise acil şifalar dileriz. Menfur terör saldırısının aydınlatılması için çok yönlü olarak inceleme başlatılmıştır. Terörle mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir."