Polisin gözleri önünde Diyarbakır'da elini kolunu sallayarak yurttaşlara saldıran silahlı kontra grupları, 1 yurttaşı daha vurdu. 30 yaşındaki Fesih Cinaklı adlı yurttaş ensesinden aldığı kurşunla ağır yaralandı.

Sur ilçesi Saray Kapı Fırını önünde vurulan 30 yaşındaki Cinaklı, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralanan Cinaklı'nın ameliyata alındıktan sonra yoğun bakıma kaldırıldığı ve durumunun kritik olduğu bildirild

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde 9 Haziran’da düzenlenen silahlı saldırıda İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (Yeni İHYA-DER) Başkanı Aytaç Baran yaşamını yitirmişti.

Saldırı sonrası bölgeye gelen uzun namlulu silah taşıyan kar maskeli yaklaşık 15 kişi Özgür Yurttaş Derneği binası ile bitişiğindeki Sisi adlı kahvehaneyi silahla taradı ve olayda üç kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı.

Diyarbakır Valiliği konuya ilişkin açıklama yaparak silahlı saldırı olayları ile ilgili olarak şu ana kadar, toplam 14 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.