Diyarbakır Valiliği, Lice ve Hani ilçeleri kırsalında devam eden askeri operasyonlar kapsamında Hani'nin 9 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Diyarbakır'ın Lice, Hani, Kocaköy üçgeninde devam eden askeri operasyonlara dair Diyarbakır Valiliği'nden yazılı açıklama yapıldı.

Operasyonların Lice'nin Zara bölgesindeki dağlık, ormanlık alanları ile Hani'nin Mazılı, Çağıl ve Dakyanus mahalleri arasında kalan bölgede yapıldığını paylaşan Valilik, bu operasyonlar nedeniyle Hani'nin 9 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Alınan bu yasak kararı, Uzunlar, Kırım, Şaklat Mezel Tepe Gökçe, Uçarı, Serince, Arıklı ve Duruköy mahallelerinde uygulanacak.

Yapılan açıklamada alınan yasak kararı ise şu ifadelerle gerekçelendirildi:

"Operasyonu protesto etmek maksadıyla, halkı provoke ederek operasyon bölgesinde canlı kalkan, propaganda, basın açıklamaları ve sivil itaatsizlik türü eylemlerin gerçekleştirilebileceği, icra edilecek operasyon esnasında meydana gelebilecek muhtemel çatışmalar esnasında sivil halkı canlı kalkan olmaya zorlayabileceği, uluslararası ortamda kendini haklı çıkarmaya yönelik olarak sivil halkın zarar görmesini sağlamayı amaçlayarak, sivil halkı siper olarak kullanma arayışı içerisinde olabileceği değerlendirilmektedir."