Diyarbakır'da bugün Sur için yapılan eyleme dönük polis saldırısı sonrası olaylar çıktı. Aynı saatlerde Bağlar ilçesinde, Mevlana Halit Mahallesi'nde başından vurulan Abdullah Yılmaz (22) isimli genç yaşamını yitirdi.

DİHA'nın bir görgü tanığına dayandırdığı haberine göre Ford Ranger'dan kitlenin bulunduğu yere doğru ateş açıldığını aktaran E.T., Abdullah Yılmaz'ın vurulduktan sonra aracın içinden sakallı birinin çıktığını ve yerde yatan Yılmaz'ın başına defalarca ayakla vurduğunu iddia etti.

DİHA'ya konuşan ve görgü tanıkları ile görüştüklerini ifade eden MHD Şube üyesi Avukat Emrullah Akyürekli, Beyaz Ford Ranger'dan inen sivil giyimli 3 kişinin ateş etmesi sonucu Abdullah Yılmaz'ın başına aldığı tek kurşunla vurulduğunu söyledi. Akyürekli, "Savcıdan aldığımız bilgilere göre olay yerinde kameraların görüntülerinde kimin vurduğu net olarak görülüyor" dedi.

DHA: HIRSIZLIKTAN ARANIYORDU, CİNAYET BUNUNLA BAĞLANTILI OLABİLİR

Doğan Haber Ajansı ise  Bağlar İlçesi Mevlana Halit Mahallesi 487'inci sokak üzerinde bu akşam saatlerinde yaşanan olayda yolda yürüyen Abdullah Yılmaz'ın yanına yaklaşan bir kişinin üzerindeki tabancayı çıkarıp, başına ateş ettikten sonra kaçtığını aktardı. Kanlar içerisinde yere yığılarak ağır yaralanan Yılmaz, kaldırıldığı özel bir hastanede doktorların müdahalesine rağmen öldü.

Katilin kimliğinin saptanması ve yakalanması için soruşturma başlatıldı. DHA'nın polise dayandırdığı habere göre Abdullah Yılmaz hırsızlık suçundan aranıyordu. Cinayetin hırsızlık malı paylaşımındaki anlaşmazlıktan kaynaklanmış olabileceği belirtildi.

POLİS HASTANEYİ BASTI, YILMAZ'IN AİLESİNİ GÖZALTINA ALDI

Öte yandan Yılmaz'ın cenazesi Özel Molery Hastanesi'ne kaldırılırken, hastaneyi basan polis Yılmaz ailesinden, Şahin, Saddam, Ferit ve Şirin Yılmaz'ı tartaklayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan ve Şehitlik Karakolu'na götürülen 4 kişiden Şahin, Saddam ve Şirin işlemleri ardından serbest bırakılırken, Ferit Yılmaz halen karakolda tutuluyor.

Yılmaz'ın yarın Yeniköy Mezarlığı'na defnedileceği bildirildi.