Diyarbakır Valiliği tarafından Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı 3. gününe girerken, Hasırlı Mahallesi'nin Bahçe Sokağı'na girmeye çalışan polis ve özel harekat timleri, evleri rastgele taradı.

DİHA'nın haberine göre, açılan ateş sonucu tandırda ekmek pişirme hazırlığında olan 14 yaşındaki Helin Şen isimli çocuk, evin bahçesinde polis kurşunlarının hedefi oldu. Başına ve vücuduna isabet eden kurşunlar sonucu yaşamını yitiren Şen'in cenazesi, otopsi için Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldığı belirtildi.

Öte yandan, polislerin saldırılarının yoğunlaştığı Fatih Paşa ve Hasırlı mahallerinde dünden bu yana evlerin kapılarını kırarak içeriye giren polislerin, yurttaşları yere yatırarak hakaretlerde bulunduğu ve bu sabah saatlerinde de ilçede bulunan işyerlerinin kepenk ve kapılarını kırarak içeriye girmeye çalıştıkları belirtildi.

Sur'daki polis ve özel harekat timlerinin ablukası devam ederken, ilçeden yer yer patlama ve silah seslerinin gelmeye devam ediyor.