Kayyım tarafından yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Kayapınar Belediyesi’nce hizmet alım ihalelerinde, teknik şartnamenin belirli şirketlere göre hazırlandığı yönünde BİMER’e yapılan şikayetler üzerine, her iki belediyede müfettişlerce incelemelerde bulunduğu öğrenildi.
 
Lezgin Akdeniz'in Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haberine göre Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Kayapınar Belediyesi’ne KHK ile atanan kayyımların açmış olduğu ihalelerin Ankara’dan gönderilen müfettişler tarafından incelemeye alındığı iddia edildi.

Kentte bulunan bazı özel şirketlerin Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) ihalelerde usulsüzlük yapıldığı yönünde yaptığı şikayetler üzerine, TBMM’ye bağlı Sayıştay Müfettişleri ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı Mülkiye Teftiş Kurulu Müfettişleri’nin “artan şikayetleri incelemek” üzere her iki belediyede incelemelerde bulunduğu öne sürüldü.  
 
İHALELER DBP DÖNEMİYLE KARŞILAŞTIRILACAK
 
Bununla birlikte Büyükşehir Belediyesi ve Kayapınar Belediyesi’nin bazı projeler için İller Bankası’ndan çekmiş oldukları yüklü miktardaki kredilerin de, müfettişler tarafından mercek altına alındığı belirtiliyor. İncelemeler kapsamında kayyım öncesi ve sonrasında gerçekleştirilen ihalelerin karşılaştırıldığı öğrenildi. 
 
Görevlendirilen müfettişlerce yapılan incelemelerin daha sonra raporlaştırılacağı belirtiliyor. 
 
Kaynak: Mezopotamya Ajansı