Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın DBP Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı hakkında yürüttüğü iki ayrı soruşturma kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’na saat 21.00'de baskın düzenlendi.

Jandarma ve polisin ortak düzenlediği baskının ardından belediye binasında başlayan arama saat 06.00’ya doğru sona erdi.

Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği arama kararı sonrasında belediyenin bulunduğu caddeleri zırhlı araç ve TOMA’larla trafiğine kapatan polis, kimsenin belediye binasına girmesine izin vermedi. Çok sayıda polisin katıldığı aramada, polisler 6 ekip halinde binanın bütün katlarındaki birimlerde ve çatıda arama yaptı.

ÜÇ AVUKATIN BULUNMASINA İZİN VERİLDİ

Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen’in Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ile yaptığı görüşme sonucunda sadece 3 avukatın aramaya katılmasına izin verildi.

Binaya Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, Baro Yönetim Kurulu Üyesi Nahit Eren, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hukuk Danışmanı Mehmet Emin Aktar, jandarmanın Fırat Anlı’nın belediyedeki makam odasında yaptığı aramaya katıldı.

AVUKATLAR ÇEKİLDİ

Aramaya katılan avukatlar polisin 6 ekip halinde sürdürdüğü aramalara yetişemeyeceklerini ifade ederek, aramaya katılmaları için avukatlara izin verilmesini talep etti. Bu taleplerinin kabul edilmemesi üzerine avukatlar, “hukuksuz bir şekilde yürütülen bu aramaya meşruiyet kazandırmamak” için binadan ayrıldıklarını söylediler. Avukatların katılmadığı aramaya, Sur ilçesinden 3 mahalle muhtarı katıldı.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI İÇERİ ALINMIYOR

Arama bitmesine rağmen belediye yetkililerini ve Kürt siyasetçileri belediye almayan polis, saat 08.00’da belediye girişler için sadece belediye personellerine izin verileceğini söyledi. Polisin belediye önündeki ablukası devam ediyor.

(Kaynak: DİHA)