Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Türkçe ve Kürtçe tabelası, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kente gerçekleştirdiği ziyaret sırasında söküldü.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz 30 Ekim’de tutuklanan Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin girişinde yer alan Kürtçe ve Türkçe tabela bu sabah söküldü.

Belediyenin resmi web sayfasında ​tabelanın sökülmesine dair açıklama, şu şekilde yer aldı:
 
“Diyarbakır Büyükşehir Belediye Binasındaki Türkçe ve kürtçe ibarelerin yer aldığı tabela eskidiği için yenisiyle değiştiriliyor. Tabelada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile beraber "ŞAREDARIYA BAJARÊ MEZIN" yazısı da bulunacaktır.”
 
Siteye konulan söz konusu bu açıklamada ise, “Türkçe” kelimesinin baş harfi büyük yazılırken, “kürtçe” kelimesinin baş harfinin küçük yazılması dikkat çekti.
 
Dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise, yenileneceği ifade edilen tabelanın yeni haline ilişkin siteye eklenen fotoğraf görseli.
 
Söz konusu yeni tabela görselinde, daha önceki tabelada “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi”nin Kürtçesi olarak yer alan “Şaredarıya Bajarê Mezin a Amedê” ifadesindeki “Amed” kelimesi, bu kez yeni tabelada yer almıyor.
 
Yeni tabelada kaldırılan “Amed” kelimesinin yerine Türk bayrağı eklendiği görüldü.
 
DİYADİN’DE TABELA KRİZİ YAŞANMIŞTI
 
Ağrı’nın Diyadin Belediyesi’ne atanan kayyım, göreve başladığı gün belediye binasında bulunan Kürtçe tabela sökülmüş, kamuyonun tepkisi ve İçişleri Bakanı Soylu’nun talimatı üzerine tabela yeniden asılmıştı.  

(Kaynak: DİHABER)