Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesine ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma devam ediyor.

Tahir Elçi cinayetini aydınlatacak birinci hususun görüntüler olduğuna dikkat çeken Diyarbakır Barosu komisyonundan avukat Mahsuni Karaman, vurulma anının bu kayıtlardan birisinde olabileceğini bu nedenle 17 saniyelik kaydın bulunmadığı polis kamerası görüntülerinin ham halinin “bağımsız bilirkişi” tarafından incelenmesini istediklerini söyledi.

Evrensel’de yer alan habere göre Karaman,  “Tahir Elçi dosyasının faili meçhul bir niteliğe bürünerek sürüp gitmesi endişesi içindeyiz” dedi. Soruşturma dosyasına giren polis kamerası kaydında olay anına ilişkin 17 saniyelik kaydın olmamasının şüpheli olduğunu ifade eden Karaman, silah sesiyle kayıttan çıkılmasının şüphe yarattığını dile getirdi.

Elçin’in vurulma anının ikinci göstericinin Elçi’ye yaklaştığı an olarak tahmin ettiklerini söyleyen Karaman, herhangi birisinde bu anın da olabileceği ihtimali nedeniyle kayıtları önemsediklerini belirtti.

 Elçi’nin polis kurşunuyla da öldürülmüş olabileceğini ifade eden Karaman, Elçi cinayetini aydınlatacak birinci hususun görüntüler, ikinci hususun Elçi’nin ölümüne sebep olan mermi çekirdeğinin bulunması, üçüncü hususun ise net bir tanıklık olduğunu kaydetti.