Diyanet İşleri Başkanlığı makamı için Diyanet Vakfı’nın 1 milyon liralık lüks araç tahsis ettiği haberi üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Mercedes S500 model aracın Diyanet Vakfı bütçesinden değil, Maliye Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde Devlet Malzeme Ofisi tarafından satın alındığı" bildirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklamada konuyla ilgili medyada yer alan haberler hatırlatılarak, "bu açıklamanın yapılması, zorunluluk arz etmiştir," denildi.

Açıklamada, haberlerde yer alan "araç Diyanet Vakfı bütçesinden alındı" vurgusuna tepki gösterilerek, haberler  "çirkin ve gayrıahlaki algı operasyonun bir parçası" olarak nitelendirilirken, "söz konusu haberlerde yer verildiği şekliyle Türkiye Diyanet Vakfı imkânlarıyla Sayın Diyanet İşleri Başkanı’na ve Başkanlık merkezindeki diğer yetkililere makam aracı alındığı iddiası asılsız ve mesnetsiz olduğu gibi, medya etiği açısından da iyi niyetten uzaktır," denildi.

Yapılan açıklamada, "Haberde yer verilen tüm araçlar, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’yla verilen izinlere ve Maliye Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde, Devlet Malzeme Ofisi tarafından gerçekleştirilen ihalelerle satın alınmış olup, satın alma bedelleri devletin resmi belgelerinde saydam bir şekilde kayıtlıdır," denildi.

Açıklamada ayrıca haberlerle ilgili hukukî işlemlerin de başlatılacağı kaydedildi. (Demokrat Haber)