Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı fetva hattına yöneltilen, "Bir babanın öz kızına duyduğu şehvet, karısıyla olan nikâhını düşür mü?" sorusuna verilen skandal yanıtla ilgili Diyanet'ten açıklama yapıldı. Açıklamada "Metinde yer alan akıl ve ahlaktan yoksun görüşler Din İşleri Yüksek Kurulumuza ve Başkanlığımıza isnat edilemez" denildi.

Diyanet'in vatandaşların gündelik yaşama ilişkin sorulara "fetva" başlığı altında yanıt verdiği internet sitesinde baba ile öz kızı arasındaki 'şehvet ilişkisi'ne dair soruya verilen ve "kızın 9 yaşından büyük olması gerekir" gibi ifadelerin bulunduğu yanıt tepkilere neden oldu.

DİYANET'TEN İLGİNÇ AÇIKLAMA

Diyanet İşleri Başkanlığı skandal ifadelerle ilgili açıklama yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği yaptığı açıklamada ilginç ifadelere yer verdi.

Yazıdaki ifadelerin Din İşleri Yüksek Kurulumuza ve Başkanlığı'na isnat edilemeyeceği belirtilerek şöyle denildi: "Bugün bazı internet sitelerinde Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı Dini Bilgilendirme Platformu’na dayandırılarak verilen ifadeler ve bu çerçevede metinde yer alan akıl ve ahlaktan yoksun görüşler Din İşleri Yüksek Kurulumuza ve Başkanlığımıza isnat edilemez. Elektronik ortamda türlü hile ve desiselerle, çeşitli kelime oyunlarıyla, kendisini vatandaş yerine koyarak platforma soru sorup aldığı cevapları da tahrif ederek, bunu Başkanlığımızı itibarsızlaştırmanın bir yöntemi olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez. Bazı medya kuruluşları tarafından bu tür sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmelerin bütün bir topluma Başkanlığımızın görüşü olarak takdim edilmesi hiçbir ahlaki temelle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez. Söz konusu haberle ilgili olarak tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."