Diyanet İşleri Başkanlığı, bu cuma camilerde okutulacak hutbede, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin operasyonuna ilişkin hutbe yayınladı.

"Cihâd: Allah Yolunda Canla ve Malla Mücadele” başlıklı hutbede, "İnancı, varlığı, vatanı, bekası ve hürriyeti için silahlı mücadeleye girmesi ise, cihâdın en üst seviyesidir" ifadesi yer aldı.

"Cihâd, Allah yolunda harcanan emeğin, Hak uğrunda verilen mücadelenin adıdır" sözleriyle başlayan hutbede, "Cihâd, müminin, bütün varlığını seferber ederek Yüce Rabbinin rızasını kazanma çabasıdır. Cihâd, mukaddesatı korumak için beden, dil, fikir ve gönülle kararlılık göstermektir" denildi.

SİLAHLI MÜCADELE

Cuma hutbesinde, 'silahlı mücadelenin cihadın en üst seviyesi olduğu' savunuldu ve şu ifadeler kullandı:

"Mümin, an gelir eliyle, gün olur malıyla Allah yolunda, kelime-i Hak için çalışır, çabalar. Doğruyu anlatmak, iyiye davet etmek, güzelliklere vesile olmak için gecesini gündüzüne katar. İnancı, varlığı, vatanı, bekası ve hürriyeti için silahlı mücadeleye girmesi ise, cihâdın en üst seviyesidir. Daha dün Doğusuyla Batısıyla, Kuzeyiyle Güneyiyle bu aziz vatanı korumak uğruna verdiğimiz mücadele, cihadın en canlı şahididir. Allah’ın yardımıyla muzaffer çıktığımız Çanakkale, varoluş destanının, iman, cesaret ve azmin adıdır."

Kaynak: BirGün