‘Aile ve Rehberlik Büroları’ oluşturan Diyanet İşleri Başkanlığı 81 ilin müftülüğüne 2018 için “Yıllık Çalışma Programı” gönderdi.

Müftülüklerden bölgesel ve yerel sorunların tespit edilmesini, üçer aylık süreçte çalışma takvimi oluşturulmasını isteyen Diyanet, günlük hayatın bir çok alanına dönük faaliyetler planlıyor.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre okullardan kahvehanelere, öğrenci yurtlarına ve evlere kadar girmeyi amaçlayan Diyanet, Milli eğitim Sakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), Belediyeler, Emniyet, Yeşilay, Aile Yaşam Merkezleri, sivil toplum kuruluşları, Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri ile işbirliği yapılacağını duyurdu.

CAMİ BULUŞMALARI, KAHVEHANE ZİYARETLERİ…

Diyanet, yürüttüğü faaliyetler sırasında muhtarlıklar ve apartman yöneticileri ile işbirliği yapmayı hedefliyor.

Diyanet, müftülere “Çocuk-cami buluşmaları, apartman sohbetleri, KYK programları, işyeri-fabrika sohbetleri, kahvehane ziyaretleri, aile okulu seminerleri, panel, ev sohbetleri, sabah namazı buluşmaları, köy sohbetleri, iftar programları, aile buluşmaları” düzenlenmesi talimatı verdi.

Diyanet, bu faaliyetler için 8 temel konu altında 170’e yakın başlık belirleyerek program hazırladı. Bu konu başlıklarından bazıları şöyle:

Günümüz ailesi ve değişen aile yapısı, medya okuryazarlığı, evliliğe hazırlık süreci, tek ebeveynli aileler, sosyal medya ahlakı, çalışma hayatı ve kadın, çalışan kadın ve ailesi, çocuk ve kreş, teknoloji ve çocuk, çocuk eğitiminde ödül ve cezanın yeri, gençlik dönemi ve sosyal çevre, modern yalnızlık, kuşaklar arası farklılaşma.