Olağanüstü genel kurula giden DİSK'in başkanlar kurulunda "mutabakatla bir liste oluşturulması" fikri öne çıktı. Başkanlar kurulu yarın bir kez daha toplanarak, genel kurulu konuşacak.

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında 14. genel kurulunu toplayan ancak yeniden olağanüstü genel kurul sürecine giren DİSK'te, olağanüstü genel kurul 6 Nisan'da yapılacak. Genel kurul için, resmi olarak adaylığını açıklayan tek isim Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko oldu.

Önceki gün yapılan Başkanlar Kurulu'nda olağanüstü genel kurul ve adaylıklar konuşuldu. Aday olabileceği konuşulan eski Genel Sekreter ve Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, resmi olarak adaylığını açıklamadı, mutabakata bağlı olarak aday olmayabileceğini söyledi.

Sendika başkanlarının büyük bir kısmı, olağanüstü bir süreçten gelen DİSK'te mutabakatla oluşacak tek bir liste ile seçime gidilmesi gerektiği konusunda görüş bildirdi.

Adaylıklara yarın toplanacak Başkanlar Kurulu'nda son şekli verilecek.

Bu arada Genel Sekreterliğe, Dev Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu aday oldu. Sadece 2 genel kurul delegesine sahip olan Çerkezoğlu, ilk turda 198 oy almıştı. Ancak eski DİSK Genel Başkan Adayı Erol Ekici'nin, tüm delegeleri toplayarak "İsmail Yurtseven seçilmezse istifa ederim" tavrı üzerine Yurtseven seçilmişti. Buna rağmen Arzu Çerkezoğlu, ikinci turda 166 oy almıştı. (ANF)