HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto edildiği Ankara’daki eyleme polis müdahale etti.
 
Ankara'da HDP ile meslek örgütlerinin ve sendikaların yapacağı açıklama öncesinde Yüksel Caddesi abluka altına alındı. Polis, toplananlara gaz bombalarıyla saldırdı.

HDP İl Eşbaşkanı İbrahim Binici, TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Eşbaşkanı Lami Özgen ve TTB Başkanı Raşit Tükel de, polis saldırısı sırasında darp edildi. En az 6 kişi gözaltına alındığı bildiriliyor.

DİSK başkanı Kani Beko, KESK Eşbaşkanı Lami Özgen ve TTB Başkanı Raşit Tükel'in gözaltına alındığı haberi ise yalanlandı.
 
Polis, Yüksel Caddesi ile Konur Sokağı halkın girişine kapattı. Kafelerde oturan insanlar zorla çıkartılırken, esnaf kepenk kapatmaya zorlanıyor.

Çeşitli il ve ilçelerde düzenlenen protestolara da polisin müdahala ettiği haberleri geliyor. Antalya'daki eylemde 7 kişi gözaltına alındı, Aydın de Didim'de çok sayıda gözaltı yaşanırken Kadıköy'deki eyleme de müdahale oldu. Diyarbakır'da ise halk Adliye önünde toplanmaya devam ediyor. (Kaynak: ETHA)