DİSK, KESK, TMMOB, TTB ile 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği, Ankara Emniyeti’nin duyurusunun yarın saat 10.04’te yapılacak anma etkinliğini kapsamadığını bildirdi. Kurumlar, ‘Bedeli ne olursa olsun, geri adım atmayacağız’ dedi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün yarın katliamının yaşandığı yerde yapılacak anmayı yasaklamasının ardından DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği ortak açıklama yaptı. Kurumlar, Ankara Emniyeti’nin duyurusunun 10 Ekim günü saat 10.04’te yapılacak anma etkinliğini kapsamadığını bildirdi.

10 Ekim günü Tren Garı’nda olacaklarını belirten kurumlar, “Bedeli ne olursa olsun, emek, barış ve demokrasi mücadelemizden geri adım atmayacağız” açıklamasında bulundu.

İRADEYE BOMBA KONULDU 

Açıklamada, “10 Ekim 2015’te Ankara’da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için toplanmıştık. Türkiye’nin dört bir yanından gelmiştik. Emek, barış, demokrasi taleplerimizi haykırmak için gelmiştik. İşçiler, kamu çalışanları, işsizler, yoksullar, mağdurlar olarak sesini duyurmak için gelmiştik. ‘Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi!’ demek için gelmiştik. Ankara’da gür bir barış sesi çıkacak iken bu iradeye bomba konuldu” denildi.

BEDELİ NE OLURSA OLSUN... 

10 Ekim Katliamı’nın birinci yılında, katliamın gerçekleştiği yerde kaybettiklerimizi anmak ve sorumlulardan hesap sormak için DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği olarak çağrı yaptıklarına değinen kurumlar, “8 Ekim 2016 Cumartesi günü, 10 Ekim Katliamı’nın gerçekleştiği yerde anma etkinliğinin yasaklandığı algısı oluşturdu.

Ankara Emniyeti’nin basında yer alan duyurusu, 10 Ekim günü saat 10.04’te yapacağımız anma etkinliği kapsamamaktadır. Katliamın gerçekleştiği yerde ve daha önce belirlenen programımıza ilişkin etkinliklerimiz yapılacaktır. 10 Ekim Katliamı’nın üzerinin örtülmesine, Ankara’nın kirli, karanlık dehlizlerine hapsedilmesine izin vermeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun, emek, barış ve demokrasi mücadelemizden geri adım atmayacağız” ifadeleri yer verdi.

SORUMLULAR HESAP VERMEDİ 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko,10 Ekim Ankara Katliamı’nın birinci yıldönümüne ilişkin yazılı açıklama yaparak kararlılık vurgusu yaptı. Beko açıklamasında, “Üzerimize TOMA’ları gönderenlere karşı birleşmeliyiz” vurgusu yaptı. 10 Ekim Katliamı ile ilgili hiçbir sorumlunun hesap vermediğini hatırlatan Beko, “Ya biz, ya kaos” diyerek ülkeyi bir ateş çemberine atanlara karşı da birleşilmesi gerektiğini söyledi.

KAYNAK: JİNHA