Sekiz gündür tutuklu olan gazeteci Ahmet Şık, Dışişleri Bakanlığı’nın 15 Temmuz darbe girişimini dünyaya anlatmak için hazırladığı “15.07.gov.tr” internet sitesinde ‘referans’ gösterildi.

Gazeteduvar'da yer alan habere göre sitede, Şık’ın 2011 yılında tutuklanmasına da yer verildi. Bakanlık, Şık’ın ‘İmam’ın Ordusu’ adlı kitabının polisler tarafından bilgisayarlardan silindiğini vurguladı.

Gülen Cemaati’nin hedef aldığı gazetecilere dair bölümde Şık için şu ifadeler kullanıldı: “3 Mart 2011’de, FETÖ’yle bağlantılı polisler Gülen’e muhalefetleriyle tanınan dokuz gazetecinin gözaltına alınması talimatı verdi. Listede, FETÖ’nün Hrant Dink cinayetindeki rolünü ifşa eden gazeteci Nedim Şener vardı. Bir diğer gazeteci de, Gülencilerin polis teşkilatındaki faaliyetleri hakkında yayımlanmamış bir kitabın taslağını tamamlamış olan Ahmet Şık’tı. Polis 25 Mart 2011’de Şık’ın yayıncısına baskın düzenledi ve taslağın bütün dijital kopyaları silindi. Gülen’in komplolarını araştıran Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Soner Yalçın da iftira kampanyaları, tehditler ve tutuklamalara maruz kaldı.”