Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde polisin attığı gaz bombası kapsülü başına isabet eden 10 yaşındaki Mehmet Ezer, tedavi gördüğü hastanede normal servise alındı. #DirenMehmetEzer dilekleri tuttu.

Amcası, Mehmet’in polisin kendini panzere aldığını ve dövdüğünü söylediğini anlattı.

BDP’in 25 Mart’a düzenlediği mitingden sonra polisin attığı gaz kapsülüyle yaralanan ve 4 gündür Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde tutulan Mehmet Ezer (10), bugün sabah saatlerinde normal servise alındı.

Doktorlar, Ezer’i sadece ailesinin görmesine izin verdi. Ezer, yaşadıklarını amcası Fikri Ezer’e anlattı. Mehmet’in ilk güne nazaran güzel gelişme gösterdiğini söyleyen Fikri Ezer, şöyle konuştu:

“Dün bir filmi çektirildi. Filmde damarların birinde kan pıhtılaşması tespit edildi. Doktorlar, bu pıhtılaşmayı ilaç tedavisiyle gidermeye çalışıyorlar. Biz Mehmet’in bu halkın umudu olarak halka dönmesini istiyoruz.”

“POLİS DÖVDÜ, PANZERE ALDI”

Amca Fikri Ezer, yeğeninin kendisine geldikten sonra yaşadıklarını şu sözlerle anlattığını söyledi:

“Mitingden bir saat sonra polisler beni panzere aldı, bana tokat attılar, daha sonra iterek panzerden dışarı attılar. Orada koşarken başıma isabet eden bir cisimden dolayı yere düştüm, tekrar kalkıp koşmaya başladım. Arkadaşlarım beni almaya çalıştı, ancak bu sefer de polis TOMA’yla üzerimize su sıktı, yaklaşık 15 metre suyun etkisiyle yerde sürüklendim. Ondan sonrasını hatırlamıyorum.”

Amca Fikri Ezer, yeğeninin yüzündeki yaraların bu sürüklenmeden kaynaklı oluşmuş olabileceğini dile getirdi.

“MÜFETTİŞLER BİRİNCİ AĞIZDAN DİNLEMELİ”

Amca Ezer, hükümetin üzerine düşeni yerine getirmesi gerektiğini belirterek, toplumun uyanması için birilerinin ölmesi gerekmediğini söyledi. Amca Ezer, aldıkları bilgiye göre, dünden beri Silvan’a bu olayı araştırmak için 2 müfettişin geldiğini ve bu konuda çalışma yürüttüklerini dile getirip, “Biz müfettişlerin olayı araştırırken, olayı bizden ve çocuktan yani birinci ağzından dinlemesini istiyoruz” dedi.

“OLAYI YAPANLAR ORTAYA ÇIKSIN”

Amca Ezer, bu sabah saat 10.00 civarında Yenişehir ilçesinin Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan 2 kişinin geldiğini, kendilerine maddi ve manevi her şeyi karşılamaya hazır olduklarını söylediklerini dile getirip şunları anlattı:

“O kişiler, ‘Mehmet Ezer’in ailesi olduğunuzu beyan ettiğiniz vakit her türlü ihtiyaçlarınız karşılanacaktır’ dediler. Sosyal devlette yurttaş istemez, devlet verir. Bu şekilde aileyi avuç açmaya zorluyorlar. Biz açlıktan ölsek de başı dik yaşam istiyoruz. Devletten tek isteğimiz var o da o polisleri ortaya çıkarsın.” (Özgür Gündem)

GAZ KAPSÜLÜ EVİNDEN ÇIKTI

İçişleri ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlıklarının hem adli hem de idari soruşturma başlattıklarını duyurduğu olayın en önemli delili olan ve üzerinde kan izleri bulunan gaz kapsülünün hâlâ ailede olduğu ortaya çıktı. Ailenin, Diyarbakır Baro Başkanlığı’na teslim ettiği kapsül, dün savcılığa iletildi.