'The Çapulcu ' adı verilen oyun, Gezi eylemcilerinin en büyük silahlarından olan akıllı telefonlar aracılığıyla oynanıyor.

Gezi Parkı eylemlerine damgasını vuran 90 kuşağı, bugüne kadar hep apolitik olmakla suçlandı. Ancak son olaylar aslında bu neslin de kendine has bir muhalefet dili olduğunu gözler önüne seriyor. Mizahi duvar yazıları, bilgisayar oyunlarına göndermelerin yapıdığı sloganlar da bu iddianın en büyük kanıtı belki de.

POLİSTEN KAÇMAYI OYUNLARDAN ÖĞRENDİLER

Hayatlarında ilk kez kendilerini ciddi bir isyanın ortasında bulan bu jenerasyonun üyeleri, yaşanan kaos ortamına bilgisayar oyunlarından hazırlıklıydı... Ancak, bugüne kadar hep sinemada ve video oyunlarında gördükleri çatışma sahnelerine bizzat gerçek hayatta da tanık oldular bu sefer. Ve huylu huyundan vazgeçmedi, bu kuşak "Gezi Parkı" olaylarının da oyununu yaptı... 

OYUN KARAKTERİNİN ADI ÇAPULCU

'The Çapulcu' oyununda kullanıcılar, çapulcu adı verilen karakterlerle polis şiddetinden kaçma amacını taşıyorlar. Oyunun sloganı ise çok net: Joplar, tomalar ve biber gazı, hepsi sana karşı! Bu mobil oyunun geliştiricileri ise uygulama sayfasına yazdıkları açıklamada birçok şeyi özetliyorlar aslında. "The Çapulcu"nun son günlerde polisin halka gösterdigi şiddeti protesto amaçlı yapılmış bir oyun olduğunu belirten uygulamanın geliştiricileri, şiddetin üstesinden ancak mizah ile gelinebileceğini savunuyorlar. 

"Chapul Games" adında bir firma tarafından geliştirilen ve şimdilik yalnızca Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlara indirilebilen oyun, kullanıcılar tarafından da tam puan almış durumda. (Cemal İve/Radikal)