Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın savcılık tarafından ifadeye çağrılmasına dayanak olduğu iddia edilen telefon konuşmalarının bir bölümü soruşturma dosyası kapsamında polis tarafından hazırlanan bilgi notuna yansıdı.

İstanbul ’da 17 Aralık’ta yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama iddialarıyla başlatılan operasyondan sonra 25 Aralık'ta yürürlüğe konduktan sonra durdurulan ikinci operasyon çerçevesinde takip edilen işadamı Cengiz Aktürk'ün dinlenen telefon konuşmalarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve 2 Ocak'ta ifadeye çağrılan ancak gitmeyen oğlu Bilal Erdoğan da geçiyor.

T24’den Arzu Yıldız’ın haberine göre konuşmalarda Başbakan'ın, hakkında "Aile dostumuzdur, ne var bunda" dediği Suudi işadamı Yasin el Kadı ile oğlu da sık geçiyor. Polis, "Bosphorus 360 şirketinin Başbakan'ın bilgisi dahilinde kurulduğunu, Başbakan'ın şirketin ortaklık yapısı konusunda konuşulmaması için uyarıda bulunduğunu" iddia ediyor.

Ancak, telefon konuşmaları eşliğinde soruşturmayı yürüten polislerin değerlendirmesinin de yer aldığı bilgi notunda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, tapusunu göstererek satıldığı yolundaki iddiaları çürüttüğü Etiler Polis Okulu arazisi için ihale yapıldığının öne sürülmesi dikkat çekici bir iddia.

Cengiz Aktürk 28 Aralık'ta Hürriyet gazetesinde kendisiyle ilgili iddiaları yalanlamıştı.