Yeniden görülen Hrant Dink cinayeti davasında hakkında tutuklama kararı çıkarılan ancak 36 gündür yakalanamayan Erhan Tuncel'in "Trabzon Jandarmasının bu davada irdelenmesi lazım. Cinayetteki rolleri büyük" sözlerini bianet'e değerlendiren Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu Tuncel'in açıklamalarının savunma stratejisi olduğunu söyledi.

TUNCEL, 'TRABZON JANDARMASININ ROLÜ BÜYÜK' DEMİŞTİ

Tuncel, Star'a bugün verdiği röportajda şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Savunmamda irtibatlı olduğum Trabzon polisi ile ilgili bilgiler vereceğim. Mahkemeye Emniyet Yardımcı İstihbarat Elemanı olma sürecimle ilgili belgeler sunacağım. Trabzon Jandarmasının bu davada irdelenmesi lazım. Cinayetteki rolleri büyük.

"Bu iş Ergenekon üstü bir yapının işi. Erhan Tuncel eşittir Hrant Dink cinayeti tablosu tamamen yanlıştır. Bu cinayetin devlet ile ilgisi yok."

AVUKAT BAKIRCIOĞLU: MAĞDUR GÖRÜNMEYE ÇALIŞIYOR

Bakırcıoğlu ise Tuncel'in açıklamasında son derece genel konuştuğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Açıklamalarında genel tespitler dışında somut bir bilgi yok. Tuncel davanın sonunda takındığı gibi müdahil avukatlar çizgisinde açıklamalar yapıyor, kendisini mağdur olarak göstermeye çalışıyor. Bu onun savunma stratejisinin bir parçası."

Tuncel ayrıca röportajında savunmasını yazdığını ve 15 gün içinde teslim olacağını açıkladı.

TRABZON MAHKEMESİ: ALBAY ÖZ DOSYASI BİRLEŞMELİ

Yeniden görülen Dink davasına ilişkin olarak Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Hrant Dink cinayetinin işlendiği dönemde Trabzon Jandarma Komutanı olan Albay Ali Öz'ün, cinayette ihmali bulunduğu suçlamasıyla yargılandığı davanın İstanbul'daki ana davayla birleştirilmesini talep etmişti.

Agos'ta yer alan habere göre mahkeme "Suç tarihinde sanık Ali Öz'ün Hrant Dink'e yönelik olarak suikast hazırladığı hususunda istihbari bilgiye ulaşmasına rağmen bu fiillerden dolayı kanuni işlem başlatmaması nedeniyle, örgüte hizmet ve yardımda bulunma ihtimali ve suç örgütünün yapısı ve faaliyetlerinin belirlenmesi itibarıyla fiili ve hukuki irtibat bulunduğu" gerekçesiyle dosyanın birleştirilmesini istedi.

Bakırcıoğlu mahkemenin kararının kendi talepleri doğrultusunda olduğunu ancak İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin de bu karara muvafakat etmeli.

YAVUZDEMİR: İSTİHBARAT GELSEYDİ, ÖNLEM ALIRDIM

Dönemin Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir ise, "Bana polisten veya jandarmadan bu tür bir bilgi gelseydi, o günlerde İstanbul Valisi olan Muammer Güler'e, 'Hrant Dink'e karşı bir şey yapılacağına dair duyum var. Bu konuda önlem alınması gerek' deseydim Güler, gereken tedbiri alır, Dink de öldürülmezdi. Bilgilendirmemenin bilinçli yapılıp yapılmadığı sorusunun muhatabı ben değilim" demişti. (Bianet)