Dink ailesinin avukatları, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili davaya ilişkin kararı temyiz etti. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 17 Ocak tarihinde verilen karar sonrası kısa temyiz dilekçesi veren avukatlar, gerekçeli kararın kendilerine ulaşmasının ardından uzun gerekçelerini sıraladı. Çağlayan’daki Adalet Sarayı’na gelerek dilekçesini İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne veren avukatlar, dilekçenin Yargıtay’a gönderilmesini talep etti.

 

Avukat Fethiye Çetin’in de aralarında bulunduğu üç avukatın imzasının bulunduğu dilekçe cinayetin arka planında bir örgütün varlığından bahsedildi ve savcı Hikmet Usta’nın temyiz dilekçesinde “cinayetin arkasındaki örgütü dikkat çektiği” hatırlatıldı.

 

Dilekçede 19 sanık hakkında verilen karara tek tek itiraz edildi. Sanıklar hakkında verilen kararların usul ve yasaya aykırı olduğunu, bu nedenle kararın bozulması gerektiğini belirten Dink avukatları, bütün sanıklara “örgütten’ ceza verilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Dink ailesi avukatları, sanık Yasin Hayal’e ‘terör örgütü yönetici olmak’, sanık Erhan Tuncel ‘Terör örgüt yöneticisi olmak ve tasarlayarak adam öldürmeye azmettirmek’, sanıklar Osman Hayal, Coşkun İğci, Zeynel Abidin Yavuz, Mustafa Öztürk ve Tuncay Uzundal’a , ‘Terör örgütü üyesi olmak, tasarlayarak adam öldürmeye yardım etmek’, sanıklar Ersin Yolcu ile Ahmet İskender’e, ‘Terör örgütü üyeliği’, diğer 9 sanığa ise ‘Terör örgütüne yardım ve yataklık’ suçlarından ceza verilmesi gerektiğini belirtti. (Vatan)