HSYK 3. Dairesi, Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davaya bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Rüstem Eryılmaz ile Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta hakkında inceleme yapılmak üzere müfettiş görevlendirilmesine karar verdi.

İncelemenin nedeni hakim Rüstem Eryılmaz ve savcı Hikmet Usta'nın dava hakkında kamuoyuna yaptıkları açıklamalar.

Hakkında kamuoyuna yaptığı açıklamalar nedeniyle inceleme başlatılan Dink Davası'nın hakimi Rüstem Eryılmaz, Habertürk muhabiri Yasemin Güneri'ye açıklamalarda bulunmuştu.

Eryılmaz, Habertürk'e yaptığı açıklamalarda davanın arkasının yeterince aydınlatılmadığını söylerken Dink cinayetinin birkaç gencin işleyebilceği bir cinayet olmadığını belirtmişti.

SAVCI İTİRAZ DİLEKÇESİNDE HAKİME CEVAP VERMİŞTİ

Hakim Eryılmaz'ın bu açıklamalarından sonra davanın savcısı Hikmet Usta da kararı 2 sayfalık bir dilekçeyle temyiz etmiş, bu dilekçesinde de hakim Eryılmaz'ın kamuoyuna yansıyan açıklamalarına cevap vermişti.

Savcı Usta, dilekçesinde "Örgüt de var, delil de var hem de fazlasıyla var olduğunu belirtmek istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Usta, itiraz dilekçesinde sert ifadeler de kullanmıştı. Dilekçesinde "20 yıla yaklaşan meslek hayatımda şimdiye kadar mahkemelerce verilen pek çok kararı temyiz ettim. Hakimler elbette verdiklerin kararlarında bağımsızdırlar. Etki altında kalmadan karar vermeleri gerekir. Ancak basına yansıyan mahkemeden yapılan 'Örgüt var, delil yok' açıklamasına karşı biz? Örgüt de var, delil de var' hem de fazlasıyla var olduğunu belirtmek istiyoruz" dedi. (habertürk)