Hrant Dink cinayetinde Trabzon İstihbarat Müdürü olan Ercan Demir, Cizre İlçe Emniyet Müdürü olarak atandı

Şırnak Cizre'de, Hüda-Par'lıların 27 Aralık'ta Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerine saldırısı ile başlayan ve şiddetlenen çatışmaların ardından, İlçe Emniyet Müdürü Ozan Başurgan’ın görevden alındığı öne sürüldü.

Vatan’a yer alan habere göre Başurgan’ın yerine Hrant Dink cinayetinde Trabzon İstihbarat Müdürü olan Ercan Demir müdür olarak atandı. Demir hakkında Dink cinayetiyle ilgili soruşturmaya Trabzon Valiliğince izin verilmemişti.

Ayrıca 2012 yılında Hrant Dink cinayetine ilişkin hazırlanan Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu raporunda, Yasin Hayal ve grubunun izlenmemesinde İstihbarat Şube Müdürü Ercan Demir ve istihbaratçı Mehmet Ayhan’ın “ihmallerine” dikkat çekilmişti.

Milliyet’in haberine göre, Ozan Başurgan’ın görevden alındığı ile ilgili haberler üzerine Şırnak Valiliği’nden açıklama geldi. Valilik, görevden alma haberlerinin doğru olmadığını, Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne, daha önce planlaması yapılan Ercan Demir’in olaylardan bir gün önce, 26 Aralık’ta atandığını öne sürdü.

Kaynak: Vatan, Milliyet, Sendika.Org