Hrant Dink’in cinayetiyle ilgili ana davada karar çıksa da iki ayrı savcı tarafından iki ayrı soruşturma yürütülüyor. Star gazetesinde yer alan habere göre Dink cinayetinde dahli ya da kusuru bulunan kamu görevlileri hakkındaki soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş’ın, mahkemenin “bulamadık” dediği örgüte ulaştığı belirtildi. Aralarında kamu görevlilerinin yer aldığı birçok “şüpheli” hakkında devam ettirdiği soruşturma kapsamında ifade alım işlemlerini tamamladığı öğrenilen Akkaş’ın delilleri topladığı ve soruşturmayı tamamlayacağı kaydedildi.

 

‘ÖRGÜTE BERAAT’ KARARI YARGITAY’DA

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in silahlı suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili devam eden soruşturmada sona gelindi. Tetikçi Ogün Samast tarafından gerçekleştirilen cinayet davasının karara bağlanan dosyası Yargıtay tarafından incelenirken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma da tamamlanmak üzere. Soruşturmanın başında olan özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş’ın, Dink’in öldürülmesinin perde arkasındaki yapılanmayı ortaya çıkardığı kaydedildi.

 

‘BÜYÜKTÜ GÖREMEDİK!’

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından aralarında tetikçi Ogün Samast ve azmettirici Yasin Hayal’in aralarında bulunduğu 18 sanık hakkındaki davayı karara bağlamıştı. Mahkeme, kararında “Örgüt var ama delil yok. Örgüt çok büyük ama biz bulamadık. Bu örgüt delilleri yok etti” demiş ve sanıkları ‘örgüt’ suçundan beraat ettirmişti. Mahkemenin verdiği bu karar geçtiğimiz günlerde Yargıtay’a ulaştı ve avukatlar da kararın bozulması yönündeki itiraz dilekçelerini sundu. Yargıtay karara bağlanmış dava dosyasını incelerken bir başka gelişme daha yaşandı.

 

KAMU GÖREVLİLERİNİN İFADELERİ ALINDI

Uzun süredir devam eden kamu görevlileriyle ilgili Dink cinayeti ek soruşturmasında da sona gelindi. Özel yetkili Savcı Muammer Akkaş’ın başında olduğu soruşturmada, mahkemenin “bulamadık” dediği örgüte ve cinayetin perde arkasındaki yapılanmaya ulaşıldığı kaydedildi. Akkaş’ın, aralarında kamu görevlilerinin yer aldığı birçok şüpheli hakkında sürdürdüğü soruşturma kapsamında, ifade alım işlemlerini tamamladığı öğrenildi. Cinayet günü olay yerinden ele geçen kamera görüntülerinin uzmanlara incelettirildiği ancak görüntülerdeki şahısların net olarak tespit edilemediği belirtildi.

 

DELİL KARARTANLAR TESPİT EDİLDİ

Mahkemenin “Örgüt delilleri kararttı, ulaşamadık” tespitinin aksine savcının karartılan delillerin birçoğuna ulaştığı ve kimlerin delilleri kararttığının da saptandığı belirtildi. Cinayetin bir numaralı sanıklarının kimlerle irtibatta olduklarına dair delillere ulaşıldığı ve delillerin nasıl bir teşekkül tarafından örtbas edildiğinin belgeleriyle ortaya konulacağı kaydedildi. Savcının, ikinci Zirve Yayınevi katliamı davası iddianamesini isteyeceği ve son olarak da HTS kayıtlarının da sonucunun gelmesiyle soruşturmanın noktalanacağı öğrenildi. (Star)