Eski Emniyet İstihbarat Müdürü Sabri Uzun, "İn" adlı kitabında, Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetiyle ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı. Uzun, Dink soruşturması savcılarına Emniyet Genel Müdürlüğü’nden bir şube müdürü tarafından şema çizdirildiğini ve bu şemayla Genelkurmay Başkanlığı’nın Dink cinayetiyle bağlantısı olduğunun iddia edildiğini anlattı.

Uzun, “Eğer bu konu doğruysa, o şube müdürünün kimliği ortaya çıkarılmalıdır. Aynı şube müdürü, Ergenekon örgüt şemasını çizip düzmece örgüt yaratan kişidir. Dink cinayetinden üç gün önce evinde toplantı yapılan kişidir. Bu cinayet, TSK aleyhine bir hava yaratmak için işletildi denilebilir” dedi.

Milliyet'ten Esra Alus'un haberine göre, Uzun, cinayetin ardından yaşananları şöyle anlattı:

BAKAN'DAN ENİYET MÜDÜRÜNE: 'GİT B..NU TEMİZLE'

"Öğrendiğime göre cinayetten önce, Hrant Dink’in öldürüleceğine dair bilgiler, Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay’a sunulmamıştır. Altay, cinayetin işlenmesinden sonra Trabzon Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne gelen bir teknik bilgiyi de şaşkınlıkla öğrenmiştir. Sonradan gelen bu bilgiyi değerlendiremediği anlaşılmaktadır.

Altay daha sonradan gelen bilgileri, değerlendirmesi için o dönem İstanbul İl Emniyet Müdürü olarak görev yapan Celalettin Cerrah’a aktarmıştır. Cerrah, Emniyet İstihbarat’ın başındaki Ramazan Akyürek’i telefonla aramış ama ulaşamamıştır. Bunun üzerine durumu, toplantı için gittikleri Ankara’da İçişleri Bakanı Aksu’ya aktarmıştır. Aksu da Akyürek’e hitaben ‘Git b..nu temizle’ demiş. Akyürek toplantıdan ayrılmıştır. Akyürek’in bu toplantıdan ayrıldıktan sonra nereye gittiğini, kimle görüştüğünü, ne yaptığını bilemiyorum. Tek bildiğim, elindeki bilgileri yetkili makamlara aktaran Reşat Altay’ın üç saat sonra Trabzon’dan Burdur’a tayini çıkmıştır."