İstanbul’un Beykoz ilçesindeki bir okulda görevli bir din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin, pantolon-tayt giyen kızlara şehvet duyduğunu söylediği, sınıfta pantolon giyen bir kız öğrenciyi ayağa kaldırıp bir erkek öğrenciye de, “Sen ne hissediyorsun?” diye sorduğu öne sürüldü.

Serbay Mansuroğlu’nun BirGün’deki haberine göre Beykoz Prof. Dr. İbrahim Canan Anadolu Lisesi’nde görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emin Şahin, ders sırasında, “Ben tayt-pantolon giyen kızların bacak arasına bakınca şehvet duyuyorum” dedi.

Habere göre Şahin, bu sözün devamında sınıfta pantolon giyen bir kız öğrencisini ayağa kaldırdı.

Ardından bir başka erkek öğrenciyi kaldırdı. Öğretmen, erkek öğrenciye, “Sen ne hissediyorsun?” diye sordu. Erkek öğrenci, “Ben de” yanıtını verdi. Erkek öğrencinin, bu cevabı üzerine Şahin, “Benim için olay bitmiştir” ifadesini kullandı.

Yaşanan olay, bir öğrencini durumu velisine anlatmasıyla ortaya çıktı. Tepkiler üzerine okul müdürünün öğretmen Emin Şahin’i çağırtarak sorguya çekti.

Şahin ise yaşananlarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Olayın açıklığa kavuşmasını ve gerekenin yapılmasını isteyen veli ve eğitimciler, kadın örgütleriyle birlikte okul önünde öğretmen Emin Şahin’i protesto etmek için girişimlere başladı.