Ordu’nun Fatsa ilçesindeki en büyük okullarından Sakarya Ortaokulu’nda din dersi öğretmeni E.C, derste “Alevilik günahtır” dediği ve bu şekilde öğrencileri hedef gösterdiği gerekçesiyle hem İlçe Milli Eğitim’e hem de Başbakanlık BİMER’e şikayet edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü, “O öğretmen hakkında soruşturma açılması talebinde bulunduk” açıklamasını yaptı.

ALEVİLİK GÜNAHTIR” ŞİKAYETİ

Şikayet dilekçesine göre, okul yönetimine şikayet edildiğini öğrenen E.C, sınıfa giderek “Bu sınıfta kimler Alevi?” diye sordu. Bir öğrencinin, “Ben Aleviyim” diye cevap vermesi üzerine C.’nin, “Bu sınıfta konuşulanları ailenizle mi paylaşıyorsunuz?” şeklinde tepkisiyle karşılaştı. Öğrencinin de “Evet, ben her şeyi ailemle paylaşırım” demesi üzerine Öğretmen C.’nin, “Siz kelime-i şahadet getiriyor musunuz?” diye sorduğu dilekçede yer aldı.

Öğretmen C.’nin, ders sırasında “Bizde de 12 imamların resmi var ama biz Alevi değiliz” diyen bir öğrenciye ise ‘aferin’ dediği de şikayet dilekçesinde dile getirildi.

“SORUŞTURMA İSTEDİK”

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu ise, şikayetlerin kendilerine iletildiğini doğrulayarak, şunları söyledi:

“Olayın içeriği açısında bu konu soruşturmalık bir konudur. Soruşturma başlatılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazı yazdık. Maarif müfettişlerinin görevlendirilmesini talep ettik. Biz bu konularda hassas davranıyoruz. Adı geçen öğretmenle de görüştük. Kendisi öyle bir şey demediğini söyledi ama sadece O’nun beyanıyla hareket edemeyiz.”