İstanbul'da polis baskınları sırasında polis tarafından katledilen 25 yaşındaki Dilek Doğan'ın katilinin açıklanması için Halk Cephesi üyeleri açlık grevi başlattı.

Dilek Doğan, İstanbulKüçükarmutlu'da ki evinde polis kurşunuyla ağır yaralanmış bir süre sonra ise tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. 

Halk Cephesi üyeleri, Doğan'ın katillerinin açıklanması için Küçükarmutlu'da açlık grevi başlattı. Dilek'in katilinin açıklanması için bir ay boyunca açlık grevinde olacaklarını belirten Halk Cephesi üyesi Aysun Saban "Dilek Doğan'ın mahallesinde, katillerin açıklanması için açlık grevindeyiz" dedi.
İki gündür açlık grevinde olduklarını ve eylemlerinin süreceklerini söyleyen Aysun, "Adalete güvenimiz olmadığı için direnişi tercih ettik. Ankara'da Diyarbakır'da, Roboski'de insanlarımız katledildi. Devlet halkı kendine düşman olarak görüp imha etmek istiyor. Dilek için başlattığımız direnişle insanlara faşizme teslim olmayın demek istiyoruz. Bundan dolayı herkesi direnişe davet ediyoruz" denildi.