İstanbul'un  Sarıyer ilçesine bağlı Küçükarmutlu Mahallesi'nde 18 Ekim'de polis tarafından göğsünden vurulduktan sonra kaldırıldığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 7 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybeden 25 yaşındaki Dilek Doğan'ın ölümüne ilişkin iddianamede yer alan ve olay anını gösteren görüntüler, Doğan Ailesi'nin avukatları tarafından basınla paylaşılmıştı.

Dilek Doğan'ın son anlarına ilişkin videonun ortaya çıkmasının ardından Doğan'ın ailesinin avukatları yeni görüntüler için mahkemeye başvuracak.

"DAHA FAZLA GÖRÜNTÜ VAR"

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; ailenin avukatlarından Şükriye Erden poliste olay gününe ait daha fazla kayıt olması gerektiğini ve bu kayıtların dosyaya girmesini talep edeceklerini söylüyor.

Erden, "Bu görüntüler olması gerekendi. Biz daha fazlasının olabileceğini düşünüyoruz. Dilek Doğan yarım saat kırk dakika götürülmesi engellenmiş. Ambulans çağrılsın deniyor ama kelepçe diye bağırıyorlar ısrarla.

“ Hastaneye hemen götürülmemiş. O sırada yaşanan tartışmalar yok. Sadece o anı vermek zorunda oldukları için vermişler. Biz kalan tüm görüntülerin dosyaya girmesini isteyeceğiz" diyor.

Şu an adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanan polisin tutuklanması için talepte bulanacaklarını da söyleyen Erden, bu dava ile ilgili olarak bir grup avukatın birlikte çalışma yürüteceğini belirtiyor.

 Dilek Doğan'ın öldürülmesiyle ilgili sanık avukat için savcılık "ihmal suretiyle kasten öldürme" suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Erden, davanın "kasten adam öldürme" suçlamasıyla açılmamasını iddianamenin bir eksikliği olarak niteliyor. Dilek Doğan'ın öldürülmesiyle ilgili ilk dava 17 Şubat 2016'da İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.