Küçükarmutlu’daki operasyon sırasında bir evde arama yapmak isteyen polislerce sırtından vurulan 25 yaşındaki Dilek Doğan'la ilgili iddianame hazırlandı. İddianamede Doğan'ı vuran polis hakkında 26.5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre, hastanede tedavi altına alınan Doğan, 7 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmiş, Doğan’ın ailesi kızlarının bir polis tarafından kasıtlı olarak vurulduğunu belirtmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bu iddia sonrası yaptığı yazılı açıklamada evde çıkan arbede sonrası aile üyelerinden birinin polis memurunun silahını almaya çalıştığını ve Doğan’ın bu sırada vurulduğunu iddia etmişti.

Olayın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu tarafından yürütülen soruşturma geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede, Doğan’ın ölümüne neden olduğu öne sürülen bir polis memurunun “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi” ve “kamu görevlisine ait araç ve gereçleri suçta kullanmak” suçlarından 20 yıldan 26.5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

 İddianame İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.