Ethem Sarısülük ’ün cenaze törenine katılmak için geldiği Kızılay’da polis müdahalesiyle başına gaz bombası kapsülü isabet eden ve uzun süre yaşam mücadelesi veren Dilan Dursun savcıya ifadesini verdi. 

Vurulduğu yerde polisin kimseye müdahale etmediğini, TOMA ve akrep aracını görünce geri dönerek tek başına yürüdüğünü anlatan Dursun, kafasına hedef gözetilerek bu kapsülün atıldığını söyledi. Olaydan sonra uzun süre hiçbir şey hatırlamadığını anlatan Dursun, “Yoğun bakımdan çıktıktan üç gün sonra birisi ‘Ethem’ deyince olayı hatırlamaya başladım” dedi.

Uzun süre tedavi gördüğü hastanede hayat mücadelesi veren ve bilinci açılarak hayata tutunan Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencisi Dilan Dursun 16 Haziran’daki polis müdahalesinde ağır yaralanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında savcıya ifade verdi. Ethem’in cenazesine katılmak üzere kaldığı Beştepe Kız Öğrenci Yurdu’ndan tek başına çıkarak Kızılay'a geldiğini söyleyen Dursun olayı şöyle anlattı:

"ETHEM İÇİN KIZILAY'A GİTTİM"

“Yurttan tek başıma çıktım. Kızılay’a gelince okuldan arkadaşlarımla karşılaştım. Polis Kızılay’da tazyikli su ve biber gazıyla müdahaleye başlayınca Kurtuluş’a doğru kaçtım. Başımdan vurulduğum noktaya geldiğimde yanımda kimse yoktu. Buradan yurda dönmeye karar verdim ama önceden bildiğim bir yer olmadığı için nasıl gideceğimi bilmiyordum. Bir kaç adım yürüdüğümde karşıma TOMA ve akrep çıktı. Bunların bulunduğu yerden geçemeyeceğimi anlayınca geri dönüp yürümeye başladım. Polis bu sırada çevrede hiç kimseye müdahalede bulunmuyor, gaz bombası atmıyordu. Ben arkamı dönüp yürümeye başlayınca kafamın arkasına bir darbe geldi ve bayıldım. Gerisini hatırlamıyorum.”

"ETHEM'İN ADIYLA HATIRLADIM"

Bu sırada kimseye müdahale edilmezken başına arkadan gaz bombası gelmesiyle polisin doğrudan kafasına nişan almış olabileceğini söyleyen Dursun, hâlâ tedavi gördüğünü, hastanede göz ve beyin kontrollerinin tekrar yapılacağını anlattı. Doktorlar olayı hatırlatmamaları yönünde aileyi uyarınca kendisine geldiğinde trafik kazası geçirdiğini zanneden Dilan, milletvekilleri ve çok sayıda ziyaretçi gelince olayın trafik kazası olmadığını anlamaya başladığını söyledi. Dursun, “Yoğun bakımdan çıkıp dinlenme odasına geçmemin üçüncü günü Ethem Sarısülük’ten bahsedilince başıma gelen olayı hatırlamaya başladım” dedi. (Radikal)